Elérhetők vagyunk minden nap 9-18 óráig

Covid kockázatértékelés


Mikor van szükség a Covid kockázatértékelésre?

A munkáltatók az Mvt. 54. § (3) bekezdése alapján kötelesek felülvizsgálni és aktualizálni a kockázatértékelési és kockázatkezelési gyakorlatukat, ha a munkahelyen, illetve a tevékenységben olyan változás történt, amely eredményeképpen a munkavállalók egészségét, biztonságát meghatározó munkakörülményi tényezők (munkahelyi veszélyek, kockázatok) megváltozhattak.

A 61/1999. (XII.1.) Eüm rendelet a módosításáról szóló 40/2020. (XI.4.) ITM rendelet alapján kiegészült a SARS-CoV-2 vírussal, a biológiai tényezők 3. csoportjába sorolva, ezért erre a biológiai tényezőre (is) el kell végezni a kockázatértékelést. 

Ki készítheti el a kockázatértékelést?

A kockázatértékelés elkészítése munkabiztonsági és foglalkozás-egészségügyi szaktevékenységnek minősül.

Mikor és milyen időközönként kell elkészíttetni a kockázatértékelést?

A Covid kockázatértékelés tulajdonképpen egy biológiai kockázatértékelés, így évente kell felülvizsgálni, továbbá minden olyan esetben meg kell ismételni, amkor a körülmények megváltozása a munkavállalók biológiai tényezőkkel történő expozícióját befolyásolhatja.

A Covid-19 járvány miatt nemcsak a munkakörülményekben, az expozíciós viszonyokban és a kockázatokban következhettek be változások, hanem a szükséges kockázatkezelési intézkedésekben is. A COVID-19 terjedésének megakadályozására és a munkavállalók SARS-CoV-2 vírus expozíciójának minimalizálására, a meghozott védelmi intézkedések hatásaira szükséges újból értékelni a kockázatokat.  

Amennyiben érdeklődik az COVID KOCKÁZATÉRTÉKELÉS szolgáltatásunkkal kapcsolatban, kérem vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi gomb megnyomásával: