Elérhetők vagyunk minden nap 9-18 óráig

Foglalkozás-egészégügy

munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. Törvény alapján Magyarországon minden munkáltató köteles foglalkozás-egészségügyi ellátást (köznyelven: üzemorvosi szolgáltatást) biztosítani a munkavállalói számára. 

Az üzemorvos olyan orvos, aki a munkavállalók munkahelyi egészségével és biztonságával foglalkozik. Fő feladata a munkavállalók egészségének elősegítése és megőrzése a munkával összefüggő betegségek és sérülések megelőzésével. 

Az üzemorvos legfontosabb feladatai a következők:

Munkahelyi felmérések: Az üzemorvos munkahelyi értékeléseket végez, hogy azonosítsa a potenciális egészségügyi veszélyeket és kockázatokat, amelyek érinthetik a munkavállalókat. Ez magában foglalja a munkahelyi fizikai, kémiai, biológiai és pszichológiai veszélyek felmérését. 

Orvosi vizsgálatok: Az üzemorvos orvosi vizsgálatokat végez a munkavállalók egészségi állapotának felmérése és a munkával összefüggő egészségügyi problémák azonosítása érdekében. Ez magában foglalhatja a munkavállalás előtti előzetes vizsgálatokat, az időszakos és soron kívüli alkalmassági vizsgálatokat. 

Egészségfejlesztés: Az üzemorvos elősegíti az egészséget és a munkahelyi jólétet az egészséges magatartásra, az életmód módosítására és a sérülések megelőzésére vonatkozó oktatással és képzéssel. 

Együttműködés a munkavédelmi szakemberrel: Az üzemorvosnak és a megbízott munkavédelmi szakembernek együtt kell működnie annak érdekében, hogy a munkahely biztonságos és egészséges legyen a munkavállalók számára. Világos kommunikációs vonalat kell kialakítaniuk a szükséges információk megosztása és az egészségügyi és biztonsági kérdésekben való együttműködés érdekében. A rendszeres találkozók és konzultációk segíthetnek azonosítani és kezelni a lehetséges veszélyeket és kockázatokat.

A kötelezőn túl

Termelékeny munkavégzés és egészséges munkahelyi környezet minden vállalat számára fontos. Az üzemorvos azonban nem csak a munkavállalók egészségét védheti meg, hanem hozzájárulhat a vállalat sikeréhez is. Az üzemorvos rendszeres felméréseket és egészségügyi vizsgálatokat végezhet, amelyek segítségével időben felismerheti a problémákat, és elősegítheti a betegségek megelőzését. Ezzel a költséges betegszabadságok, munkaképtelenségi időszakok és a munkahelyi balesetek száma is csökkenthető.

Az üzemorvos szakember által vezetett egészségügyi programok és előadások lehetőséget adnak a munkavállalóknak arra, hogy szakértői tanácsokat kapjanak a megelőzésről és az egészséges életmódról. A munkavállalók, akik értékelik a munkáltatójuk gondoskodását, hálásak lesznek a vállalatnak, amelynek pozitív hatása lehet a dolgozók motivációjára és teljesítményére.

Üzemorvos munkatársunk által nyújtott szolgáltatásokkal a vállalat vezetése és a munkavállalók is nyertesek lehetnek. 

Vegye fel velünk a kapcsolatot még ma, és segítünk az Ön cégének is abban, hogy a munkavállalói egészség és jólét a lehető legmagasabb szinten legyen!

Közvetített szolgáltatás.