Elérhetők vagyunk minden nap 9-18 óráig

HOME OFFICE KOCKÁZATÉRTÉKELÉS


A Home Office olyan távmunka, amikor a munkavállaló rendszeresen otthonról végez munkát. Az otthoni munkavégzés ugyanolyan munkavégzésnek minősül, mint a munkahelyen töltött, normál munkavégzés, ezért az 1993. évi XCIII. törvény a Munkavédelemről ugyanúgy kötelezettségként írja elő a munkáltatónak a munkahelyi kockázatértékelés elvégzését.

A munkahely az a helyiség, ahol a munkavállaló az információtechnológiai vagy számítástechnikai eszközzel rendszeresen a munkáját végzi.

A home office-ban történő munkavégzés a munkáltató előzetes hozzájárulása és jóváhagyása alapján kizárólag olyan fizikai környezetben végezhető, amelyben adottak és biztosítottak a körülmények a hatékony és biztonságos munkavégzéshez, amiről kockázatértékelés útján bizonyosodik meg. 

Erre azért van szükség, mert az Mvt. azokat a baleseteket tekinti munkabalesetnek, amelyek a munkavégzés során vagy azzal összefüggésben következnek be. Amennyiben a munkavállaló a tevékenységét a távmunkára megjelölt helyen végzi, úgy az őt ezen a munkaterületen érő baleset olyan balesetnek tekintendő, mely a munkavégzés során következik be, így munkabalesetnek minősül. Nem minősül azonban munkabalesetnek, ha a munkavállaló munkahelyét elhagyja, azaz pl. elmegy lezuhanyozni, ebédet főz vagy kimegy a kertbe, és ott éri baleset. 


Hogyan készítjük el a kockázatértékelés?

Munkavédelmi szakemberek által összeállított speciális kérdőívvel, amelyhez még egy fénykép szükséges a konkrét munkaterületről (munkaasztal, szék, számítógép). A szakembereink ezek alapján fogják megfelelőnek minősíteni a munkahely biztonságát.

A kérdőívet elektronikus úton küldjük el, illetve a kitöltöttt ívet és a fotót is így fogadjuk. Hogy ez rengeteg munkával jár, mert sok kollégájuk van? Az ön cégének biztosan nem, az egyes "mini kockázatértékelések" elkészítése a mi feladatunk, nekünk pedig ez a munkánk.

Mint minden szolgáltatásunk esetében, nem kell felesleges körülményeskedésre számítania, egy rövid előzetes egyeztetés után megküldjük a szükséges kérdőívet, fogadjuk a válaszokat, elkészítjük a kockázatértékeléseket úgy, hogy a kollégái nem fogják azt érezni, hogy egy illetéktelen bepillantást nyert a privát szférájukba.

A HOME OFFICE kockázatértékelés ára

Lássuk a számokat! Nincs további költség, számolja ki egyszerűen, hogy mennyibe fog kerülni a vállalkozása számára a kockázatértékelés elkészítése. Semmilyen további díjra nem kell számítania!

1-9 fő munkavállaló home office kockázatértékelése: 3500 Ft+Áfa/fő

11-20 fő munkavállaló home office kockázatértékelése: 3200 Ft+Áfa/fő

21-80 fő munkavállaló home office kockázatértékelése: 3000 Ft+Áfa/fő

80 fő felett kérjen egyedi árajánlatot!