Elérhetők vagyunk minden nap 9-18 óráig

FOLYAMATOS, ÁTALÁNYDÍJAS MUNKAVÉDELMI SZOLGÁLTATÁS

A munkáltató az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés érdekében köteles foglalkoztatni munkavédelmi szakképesítéssel rendelkező személyt (munkavédelmi szakembert) a veszélyességi osztály és a munkavállalói létszám függvényében meghatározott időtartamra és képesítési feltételekkel.

A munkáltató maga döntheti el, hogy milyen jogviszonyban foglalkoztatja a munkavédelmi szakembert. 

A munkavédelmi szakember foglalkoztatása nem szünteti meg a munkáltató felelősségét és nem is csökkenti azt. A munkavédelmi törvény úgy rendelkezik, hogy a munkavédelmi szakember foglalkoztatása nem mentesíti a munkáltatót az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés körülményeinek megvalósításáért meghatározott felelősség alól. A munkavédelmi szakember is felelősséggel tartozik tevékenységéért, de elsősorban a munkáltató, illetőleg a megbízó, megrendelő felé.

A munkavédelmi szakember támogatást, segítséget, munkavédelmi szakmai ismereteket nyújt a munkáltató számára, de nem pótolja a vezetés munkahelyi biztonság iránti elkötelezettségét, illetve azt, hogy minden dolgozó a munkabiztonsági szempontok figyelembevételével végezze a munkáját.

A Munkavédelmi törvény végrehajtási rendeletének (5/1993. (XII. 26.) MüM rendelet) 2. számú melléklete tartalmazza a munkavédelmi szakképesítéssel rendelkező személy foglalkoztatásának feltételeit, előírásait.

A munkáltatók tevékenységük alapján a következő munkavédelmi szempontú veszélyességi osztályba tartoznak. 

A veszélyességi osztályon belül az általuk foglalkoztatott munkavállalók - beleértve a munkaerő-kölcsönzés keretében átengedett munkavállalókat is - állományi létszáma alapján kell csoportosítani, ezek összevetésével lehet megállapítani, hogy a vállalatnak milyen időtartamban, és milyen munkavédelmi szakképesítésű személyt kell foglalkoztatni.

Az átalánydíjas szolgáltatás keretében helyszíni jelenlétet biztosítunk, a szemlék közötti időszakban telefonon és e-mail-ben nyújtunk folyamatos szaktanácsadást. 

A helyszíni szemle során tapasztalt szabálytalanságot, a szükséges intézkedésre tett javaslatainkat szemle jegyzőkönyvben rögzítjük. 

Ezen szolgáltatás keretében minden szükséges munkavédelmi dokumentumot a kellő időben elkészítünk, azok külön költséggel nem járnak a Megbízóinknak.

Válassza az átalánydíjas, teljeskörű munkavédelmi szolgáltatásunkat havi vagy akár negyedéves díjfizetéssel!

Azoknál a vállalkozásoknál, ahol az 5/1993. (XII.26.) MüM redelet nem írja elő a munkavédelmi szakember kötelező foglalkoztatását, ott kedvező áron éves átalánydíjas szerződés megkötése is lehetséges.