Elérhetők vagyunk minden nap 9-18 óráig

KÖRNYEZETVÉDELMI SZABÁLYZAT KÉSZÍTÉSE


A szabályzat célja a gazdálkodó szervezet tevékenységének - a környezeti elemek védelmét, a környezet igénybevételének csökkentését, az emberi egészség védelmét szolgáló - szabályozása, a feladatok és hatáskörök meghatározása a munkahely tevékenysége során fellépő környezetterhelés megelőzése, csökkentése, megszüntetése érdekében.

Magyarországon az összes vállalkozásnak, legyen az kis- vagy nagyvállalat, köteles betartani a környezetvédelmi szabályokat. A környezetvédelmi szabályzat készítése és betartása minden vállalkozás számára fontos, mert segít csökkenteni a környezetre gyakorolt ​​hatásokat, elősegíti a fenntartható fejlődést és az üzleti fenntarthatóságot.

Környezetvédelmi szabályzatot általában azoknak a vállalkozásoknak kell készíteniük, amelyeknek tevékenysége jelentős hatással lehet a környezetre. Ide tartoznak például az ipari, mezőgazdasági és energetikai vállalkozások, valamint azok a szervezetek, amelyek tevékenysége hulladéktermeléssel, vízkezeléssel vagy levegőszennyezéssel jár.

A környezetvédelmi szabályzatnak tartalmaznia kell a vállalkozás környezeti hatásainak felmérését, a hatások csökkentésére irányuló célkitűzéseket és az ezek eléréséhez szükséges intézkedéseket. Emellett a szabályzatnak tartalmaznia kell az összes jogszabályi előírást és követelményt, amelyek a vállalkozásra vonatkoznak, valamint a környezetvédelmi kérdésekkel kapcsolatos kommunikációs és oktatási intézkedéseket is.

A környezetvédelmi szabályzatban foglaltak betartása segíti a vállalkozásokat abban, hogy felelős módon gazdálkodjanak a környezeti erőforrásokkal, és hozzájárul a fenntartható fejlődéshez. Emellett biztosítja, hogy a vállalkozások megfeleljenek a jogszabályoknak, és elkerüljék a környezetvédelmi bírságokat és a reputációs károkat.