Elérhetők vagyunk minden nap 9-18 óráig

MUNKAVÉDELMI SZABÁLYZAT KÉSZÍTÉS


Mi az a Munkavédelmi szabályzat?

A munkavédelmi szabályzat tartalmazza mindazokat a munkavégzés személyi és tárgyi feltételeit, amelyek az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés körülményeit hivatottak megteremteni, és összefoglalja az adott cégre vonatkozó munkavédelmi előírásokat.  Munkabiztonsági szaktevékenységnek minősül.

Kinek van szüksége a Munkavédelmi szabályzatra?

Magyarországon nem kötelező Munkavédelmi szabályzatot készíttetni. 

A Munkavédelmi szabályzat ugyanakkor hasznos lehet, mivel a sok egyedi utasítás helyett a munkavédelmi eljárási szabályokat egyetlen utasításban foglalja egységbe.

Ki készítse el a Munkavédelmi szabályzatot?

A Munkavédelmi szabályzatban több olyan utasítást is belefoglalnak, amelyek munkabiztonsági és foglalkozás-egészségügyi szaktevékenységnek minősülnek, ezért célszerűen ők készítik el a dokumentum alaptervezetét. 

Ugyanakkor mindenképpen szükséges bevonni a munkáltató megfelelő felkészültségű, e feladatra kijelölt szakembereit (műszaki, jogi, HR) és a munkavédelmi képviselőt, illetve ha működik, a munkavédelmi bizottságot.

A Munkavédelmi szabályzat felülvizsgálata

A Szabályzatnak mindenkor meg kell felelnie a vállalat szervezeti felépítésének, munkarendjének, a munkavégzés körülményeinek és az érvényes munkabiztonsági előírásoknak. 

Ennek értelmében a Szabályzatot szükség szerint felül kell vizsgálni, és az indokolt módosítással, kiegészítéssel újra ki kell adni.

A Munkavédelmi szabályzat elkészítésének menete

A munkafolyamat az időpont egyeztetés után helyszíni bejárással, a korábbi dokumentumok áttekintésével, konzultációval kezdődik meg. Ez a vállalat méretétől függően nagyjából 1-2 nap. (a legkisebbeknél 1-2 óra)

Ezt követően a saját erőforrásainkkal, saját irodánkban megkezdjük a dokumentum összeállítását, ami általában 5-30 nap.

Az elkészült dokumentum papír alapon és elektronikus formában is átadásra kerül.

Amennyiben érdeklődik a Munkavédelmi szabályzat készítés szolgáltatásunkkal kapcsolatban, kérem vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi gomb megnyomásával: